Internetconsultatie implementatiewet herziene detacheringsrichtlijn
De internetconsultatie met betrekking tot het wetsvoorstel implementatie herziene detacheringsrichtlijn is gepubliceerd.
21-05-2019
De asielinstroom van week 20 bedroeg ongeveer 600
De asielinstroom van week 20, bestaande uit eerste asielaanvragen, herhaalde asielaanvragen, hervestiging, herplaatsing en nareizigers bedroeg ongeveer 600.
21-05-2019
Miljoenensubsidie voor iconische Nederlandse monumenten
De geschiedenis van ons land wordt mede verteld door de grote iconische monumenten in Nederland, zoals onder andere Kasteel Amerongen, de rijksmonumenten in Diergaarde Blijdorp, Abdij Rolduc en de Sint Jan Kathedraal in Den Bosch. Het is van belang dat deze monumenten kunnen investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Door hun omvang en hun bijzondere cultuurhistorische waarden zijn de kosten van deze monumenten hoog. Daarom stelt minister Van Engelshoven € 35 miljoen beschikbaar voor 12 Nederlandse iconen.
21-05-2019
Gezamenlijke aanpak dierenrechtenextremisme met boeren
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft met landbouworganisaties, politie en het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt in de aanpak van incidenten rond dierenrechtenactivisme en -extremisme. Acties die over grenzen van de rechtstaat heengaan, zoals vorige week met de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel, zijn niet te tolereren. Door afspraken over contactpunten, samenwerking en informatie-uitwisseling met LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) kan nog sneller worden geschakeld bij dergelijke incidenten. Dat blijkt uit een brief die minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
20-05-2019
Commissie De Leeuw: geen misstanden, wel verbeterpunten
De onafhankelijke onderzoekscommissie ‘vermoeden misstand bij de IND’ onder leiding van voormalig topambtenaar Johan de Leeuw heeft geen misstanden aangetroffen. De commissie doet wel een aantal verbetervoorstellen.
20-05-2019