Kabinet gaat dienstverlening kinderopvangtoeslag verbeteren
Het kabinet gaat de dienstverlening van de Belastingdienst rond de kinderopvangtoeslag verbeteren zodat minder ouders hoge bedragen moeten terugbetalen. Het aangekondigde wetsvoorstel om vanaf 2020 de toeslag via DUO naar de kinderopvangorganisaties over te maken, gaat daarom niet door. Staatssecretaris Van Ark kondigde dit vandaag aan in een brief aan de Tweede Kamer.
25-04-2018
West-Europese landen roepen op tot ambitieuze klimaatagenda
De klimaatministers en hun vertegenwoordigers van Frankrijk, Nederland, Zweden, Finland, Portugal, Duitsland en Luxemburg willen dat het Europese klimaatbeleid ‘Paris Proof’ wordt. Deze landen, vandaag bijeengekomen in Parijs, vinden het noodzakelijk dat in alle landen, en in het bijzonder in de Europese Unie, een ambitieuze langetermijnstrategie voor het klimaat wordt opgesteld en uitgevoerd, in lijn met de doelstellingen met de Overeenkomst van Parijs.
25-04-2018
Rijk en gemeenten presenteren nieuwe aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling
Minister De Jonge (VWS) en minister Dekker (Rechtsbescherming) binden met de gemeenten de strijd aan met huiselijk geweld en kindermishandeling. Samen met Annemarie Penn-te Strake namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) presenteren ze het actieprogramma Geweld hoort nergens thuis. Het bevat een groot aantal maatregelen om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen en duurzaam op te lossen. Het Rijk stelt daar de komende jaren tientallen miljoenen voor beschikbaar.
25-04-2018
Rutte ontvangt regeringsleider Chahed van Tunesië
Minister-president Rutte heeft vanmiddag regeringsleider Chahed van Tunesië ontvangen.
25-04-2018
Bruno Bruins: nieuwe medicijnen sneller bij de patiënt door internationale samenwerking
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend met zijn Litouwse collega Aurelijus Veryga. De ministers hebben afgesproken nauw samen te gaan werken bij het beoordelen van nieuwe medicijnen. Ook gaan Nederlandse experts van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) Litouwse collega’s trainen. Nederland heeft met meer landen zoals Malta, Estland, Letland, Kroatië en Slowakije vergelijkbare afspraken gemaakt. Dit is de eerste keer dat de overeenkomst op het niveau van de zorgministers wordt bekrachtigd. Meer samenwerking en deling van kennis zorgt dat de beoordelingen van kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen op EU niveau steeds beter worden en dat patiënten sneller toegang krijgen tot nieuwe medicijnen.
25-04-2018